Άγιος Δημήτριος

Άγιος Δημήτριος

agios-dimitrios-feronΣτην τουρκοκρατία υπάγονταν διοικητικά στο Κατηλίκιο του Βελεστίνου και ονομαζόταν Ουσλάρ. Μια πρώτη αναφορά με στοιχεία για την ιστορική συνέχεια του χωριού, μας δίνει ο Δωρόθεος Σχολάριος  μητροπολίτης Δημητριάδος (1856-1871), που μας πληροφορεί ότι είναι χωριό ιδιόκτητο, έχει 12 οικογένειες, 60 κατοίκους και οχι εκκλησία. Με την προσάρτηση της Θεσσαλίας στην Ελλάδα (1881) βρέθηκε να είναι τσιφλίκι του Μαργ. Αποστολίδη. Μια περίπου δεκαετία αργότερα, ο Ζωσιμάς Εσφιγμενίτης στον «Προμηθέα» του 1892 μας αναφέρει ότι είναι χωριό ιδιόκτητο, έχει 200 κατοίκους και εκκλησία του Αγίου Δημητρίου. Στις αρχές του 20ου αι. δόθηκε η ονομασία «Άγιος Δημήτριος» από τον πολιούχο  Άγιο του χωριού και σήμερα υπάγεται στο Δήμο Φερών.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια

σχόλια

Ο κάθε αναγνώστης του karla.news μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές.

Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του.

Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam).

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

 

 

Αναζήτηση

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο Σύνδεση

Τηλέφωνα Επικοινωνίας